gaziantep escort
Bugun...



Vergi usul kanunu düzenlendi vuk 359 neden yok?

Geçtiğimiz günlerde meclis gündemine gelen vergi kanunlarında yapılan değişiklikler ve iyileştirmeler kanunlaşarak parlementoda kabul edildi. Ancak 213 sayılı kanunun 359.(vuk359) maddesinin dahil edilmemesi 100 binlerce mağdura hayal kırıklığı yaşattı.

facebook-paylas
Güncelleme: 19-10-2021 14:33:06 Tarih: 19-10-2021 14:16

Vergi usul kanunu düzenlendi vuk 359 neden yok?

Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açıklanan, İnsan hakları eylem planında (İHEP) 3 aylık programa dahil edilen vergi usul kanunu 359. maddesi yine düzenlenmedi.

Geçen yasama döneminde iyi parti Antalya milletvekili Hasan subaşı ve yeni yasama yılında plan bütçe komisyonunda CHP milltvekili Turan Aydoğan tarafından verilen kanun değişikliği teklifleri ise AK parti ve MHP tarafından reddedildi. Özelleikle komisyonda Turan Aydoğanın haksızlığa uğrayan bu esnaflara karşı vicdan edilmesi gerektiğini savunması ise dikkat çekiciydi.

Her fırsatta bu konunun kendilerince değerlendirilği ve düzenlemenin yapılacağı ifade edilsede hükümet tarafından somut bir açıklama ve adım gelmemekte.

Oysa kanun her geçen gün mağdur sayısısnı arttırmaya devam ediyor.

Sorunlu kanunun Düzenlenmeme nedeni henüz bilinmezken Maliye bakanlığı cezasızlık algısı ve sahtecilik eylemlerinin artışına neden olacağı kanaatiyle düzenlemeye karşı çıktığı, Yargıtay'ın ise dosya sayısının artışından dolayı düzenlemeyi ek iş yükü olarak gösterilmesi nedeniyle düzenlemenin ertelendiği tahmin ediliyor.

Sahte fatura düzenlediği veya kullandığı iddiasıyla yargılanan sanıklara, kanunda bulunmamasına rağmen Yargıtay’ın içtihadı ışığında her takvim yılının ayrı bir suç olarak kabul edilmesi nedeniyle 20-55 yılı bulan cezalar verilebiliyor.

Konunun sürekli takipçisi ve destekçisi olan Avukat Serkan Ağar ise sosyal medya hesabından konunun vehametini anlatan paylaşımlarda bulunuyor. Son olarak Ağar Twitter hesabından şöyle bir paylaşımda bulundu;

55 yıl ceza alan anne derseniz, kanserden kaybettiği babasını son günlerinde göremeyen evlat isterseniz, abisine/ablasına hasret kardeş derseniz, parçalanan aileler, kaybolan hayatlar, yıkılan yuvalar isterseniz #VUK359'a bakın!

@serkan1agar

Sonuç itibarı ile mağdurlar ordusu yaratan bu kanun bir an evvel düzenlenmeli ve mağduriyetler son bulmalıdır. 



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 874 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI