gaziantep escort
Bugun...



Türkiye neden Patriot almadı? Ali Çınar perde arkasını CNN TÜRK'te anlattı

Eski Amerikan Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Patriot vermedik demişti. Ancak şimdi Pentagon, Trump'ın söylediklerinin aksi istikamette açıklamalar yapıyor. Türkiye neden Patriot almadı, neden S-400'lere yönelmek zorunda kaldı. Dış politika analisti ve Milliyet Gazetesi yazarı Ali Çınar CNN Türk ekranında merak edilen bu soruları yanıtladı.

facebook-paylas
Tarih: 25-02-2021 00:14

Türkiye neden Patriot almadı? Ali Çınar perde arkasını CNN TÜRK'te anlattı

Türkiye Amerika’dan Patriot savunma sistemlerini alamadığı için Rusya’nın ürettiği S-400'lere yönelmişti. 20 Ocak'ta görevi devreden Donald Trump başkanlığı döneminde birinci ağızdan yaptığı açıklamada Obama yönetiminin Türkiye'ye Patriot savunma sistemini satmadığını Türkiye'nin de bu yüzden Rusya'dan S-400 füzelerini satın aldığını söylemişti.

ANCAK PENTAGONDAN SON GELEN AÇIKLAMALAR ÇOK FARKLI...

“Türkiye’nin son 10 yılda ABD’den Patriot savunma sistemi satın almak için çok sayıda fırsatı vardı ama bunun yerine rusya’ya gelir, erişim ve nüfuz sağlayan S-400’ü seçtiler.” Bu sözleri, basın brifinginde Pentagon sözcüsü John Kirby sarf etti..

PEKİ O DÖNEMDE NE OLDU ?

Ali Çınar: 2011'de başlayan Suriye iç savaşı sonrası Türkiye NATO'dan Patriot istedi. Talebi karşılandı ama savaşın en kızıştığı dönemde Patriotlar çekildi. Türkiye o dönemde Washington'a başvuruda bulundu ve Patriot satın almak istedi.

TAKVİMLER 2015’İ GÖSTERDİĞİNDE…

Yıl 2015'e gelindiğinde Türkiye'nin Suriye sınırında terör koridoru kurulmak istendi. Barack Obama döneminde ABD, PKK'nın Suriye kolu YPG'ye destek vermeye başladı. Obama'nın Ankara'ya tavrı kötüydü. Bu aşamadan sonra Türkiye ABD’den vazgeç




Bu haber 229 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI