gaziantep escort
Bugun...



TSK ve Emniyet'te FETÖ operasyonu: 12 şüpheli gözaltında

İstanbul merkezli 6 ilde FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında polis ve askerlerin de bulunduğu 13 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 12'si düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı.

facebook-paylas
Tarih: 01-06-2023 10:48

TSK ve Emniyet'te FETÖ operasyonu: 12 şüpheli gözaltında

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonlar aralıksız devam ediyor. Son olarak 6 ilde düzenlenen operasyonda örgütle bağlantısı tespit edilen çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, FETÖ'nün örgütsel iletişim modeli ankesör, büfe gibi sabit hatlardan ardışık arandığı tespit edilen ve Hava, Kara, Deniz ve Jandarma Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup, aralarında görevde bulunan polis memuru ve astsubayın da olduğu 6 şüpheli tespit edildi.

FETÖ'NÜN KODLAMA BİLGİSİ BULUNDU

Soruşturmalar çerçevesinde ayrıca, askeri okullara giriş sınavında örgüt üyelerini askeri okullara yerleştirmek için kullanılan kodlama bilgisi bulunduğu belirlenen 4 kapatılan askeri okul öğrencisi ile mahrem imam olduklarına dair beyanlar bulunan 3 şüpheli de belirlendi.

13 ŞÜPHELİDEN 12'Sİ YAKALANDI

Tespit edilen toplamda 13 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli 6 farklı ilde operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar sonucu 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer 1 şüpheliye yönelik yakalama çalışmaları ise sürüyor.




Kaynak: İHA

Bu haber 118 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI