gaziantep escort
Bugun...



Staj mağdurları Ankara'da bir araya geldi!

Emeklilikte yaşa takılanlar yasası olarak bilinen EYT'nin yasalaşmasının ardından mağduriyet yaşayan staj mağdurları bir miting düzenledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 13-03-2023 00:01:57 Tarih: 12-03-2023 14:00

Staj mağdurları Ankara'da bir araya geldi!

EYT yasasının TBMM'de yasalaşarak yürürlüğe girmesinin ardından beklenen düzenlemenin içerisinde yer almayan 1999 yılı öncesi sigortalı olan stajiyer ve çırakların torba yasada yer almaması hak kayıplarına ve mağduriyete neden olmuştu.

Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan staj ve çıraklık mağdurları daha önce de büyük kentlerde seslerini duyurmaya çalışmışlardı.  Bu gün saat 12:00 de Ankara Ulus meydanında kalabalık bir katılımla bir araya gelen mağdurlar seslerini hükümete duyurmaya çalışırken 2. bir torba yasa ya kendilerinin de dahil edilmesini ve staj başlangıç tarihlerinin sigorta başlangıcı sayılamasını ve tıpkı EYT liler gibi emeklililk haklarının kendilerine verilmesini talep ettiler. 

Kendilerine başta ana muhalefet partisi CHP, Zafer Partisi, Deva ve TDP gibi siyasi parti başkan ve temsilcileri katılım sağlayarak destek verdiler.

Başta Türkiye değişim Partisi başkanı Mustafa Sarıgül olmak üzere destek veren siyasi partilere katlılımcılar memnuniyetlerini bildirdiler. Açıklamalara kısa bir konuşma ile katılan TDP genel başkanı Mustafa Sarıgül staj mağdurlarına bu hakkın verilmesinin hukuki bir gereklilik olduğunu çocuk yaşta sabahın erken saatlerinde işe giden bu insanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Sarıgül;

- Ben burada oy istemek için bulunmuyorum haksızlığa uğrayan sizler için ve sizlere destek vermek için buradayım. Bütün siyasi parilerin bu işe el atması ve bunu çözüme kavuşturması gerek. hakkınızı aramaya devam edin ancak hak ararken dikkatli olun mağdurken başka sıkıntıya girmeyin diyerek konuşmasını sürdürdü. 

 Saat 12:00 de başlayan toplantı sağnak yağmura rağmen bir saatlik programını tamamlayarak olaysız bir şekilde sona erdi.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 182 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI