gaziantep escort
Bugun...



Son dakika: Sağlık sistemi çöktü... 24 saat durmadan insan yakıyorlar!

Son dakika haberine göre, sağlık sisteminin hızla çöktüğü ülkede kriz zirve yaptı. Ülkede krematoryum fırınları 24 saat kullanılmaktan eridi. Günlük vaka sayısında dünya çapında korkunç bir rekora imza atılırken, ölü sayısının da bildirilenden katbekat fazla olduğuna inanılıyor.

facebook-paylas
Tarih: 22-04-2021 10:53

Son dakika: Sağlık sistemi çöktü... 24 saat durmadan insan yakıyorlar!

Hindistan'da sağlık sistemi, pandemi başladığından bu yana en hızlı yayılan koronavirüs dalgasıyla baş etmeye çalışırken çöküyor. Mezar kazıcıların her gün binlerce cansız insan bedenini yakmasıyla, krematoryum fırınları 24 saat kullanılmaktan eriyor.

KORKUNÇ REKOR 

Salgından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Hindistan'da, son 24 saatte tespit edilen 314 binden fazla vaka, salgında dünya genelinde şimdiye kadar görülen en yüksek günlük vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.Hindistan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 2 bin 104 kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Böylece ülkede ölenlerin sayısı 184 bin 657'ye yükseldi.

DURMAKSIZIN İNSAN YAKIYORLAR

DURMAKSIZIN İNSAN YAKIYORLAR 

29 milyon nüfusu olan başkent Yeni Delhi'deki bir krematoryumdan gelen kareler ülkedeki krizin boyutlarını gözler önüne serdi. Bildirilen ölü sayıları da şüphe uyandırmaya başladı.Resmi olarak, toplamda 185 bin kişi, sadece bu ay ise yaklaşık 17 bin kişikoronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak gerçek ölü sayısının daha yüksek olabileceğine inanılıyor.

VAKALAR 16 MİLYONA DAYANDI 

Son 24 saatte 314 bin 835 yeni vakayla Hindistan, ABD'de 8 Ocak'ta görülen dünya genelindeki en fazla günlük vaka sayısını geriden bırakırken, ülkede toplam vaka sayısı 15 milyon 924 bin 806 oldu.

67 bin 468 vaka ile Maharaştra, 33 bin 106 ile Uttar Pradeş ve 24 bin 638 ile Delhi en fazla günlük vaka artışının kaydedildiği bölge ve eyaletler oldu. Virüsten iyileşenlerin sayısının 13 milyon 454 bin 880'e ulaştığı ülkede, 2 milyon 291 bin 413 kişinin tedavisi sürüyor.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKME NOKTASINDA 

Uzmanlar, ülke çapındaki artan vakaların ardından hastanelerdeki doluluk oranlarının en yüksek seviyeleri gördüğüne işaret ederek sağlık sisteminin "çökme noktasında" olduğu uyarısını yaptı.Sağlık yetkilileri, başkent Yeni Delhi'deki hastanelerde oksijen tüpü, yatak ve Kovid-19 tedavisindeki bazı önemli ilaçların eksikliğinin baş gösterdiğini belirterek, merkezi hükümete, eyalete acil yardım ve eksiklerin giderilmesi çağrısında bulundu.

İKİNCİ DALGA MAHVETTİ 

İlk Kovid-19 vakasının 30 Ocak 2020'de kaydedildiği Hindistan'da zaman içinde artan günlük vaka sayısı, 16 Eylül 2020'de 97 bin 859'a kadar çıkmış, bu tarihten sonra aşağı yönlü seyre girmişti. Günlük vaka sayısı sonraki 4,5 ay boyunca istikrarlı şekilde azalarak 1 Şubat'ta 8 bin 587'ye kadar düşmüştü.

İlk dalganın ardından vaka eğrisi şubattan itibaren yukarı doğru sert bir yay çizerek yeni ve ilkinden çok daha büyük bir dalga meydana getirdi. Hindistan 2 Nisan'dan bu yana günlük bazda dünyada en fazla vaka kaydedilen ülke konumunda bulunuyor.

MUTASYON ETKİSİ KORKUNÇ 

Salgının dünya genelindeki yeni dalgasını ilk karşılayan ülkelerden biri olan Hindistan'da, Kovid-19'un mutasyona uğrayarak bulaşıcılığı artan türlerinin son dönemdeki vaka artışında etkili olduğu tahmin ediliyor.Özellikle Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da ortaya çıkan 3 mutasyonlu tür, uzmanlarca endişe kaynağı olarak görülüyor. Virüsün bu mutasyonları, Hindistan'da 30 Aralık 2020'den bu yana genetik sekansı çıkarılan 11 bin virüs numunesinin yüzde 7'sinde tespit edilmişti.

Pencap eyaleti yetkilileri, 24 Mart'ta yaptıkları açıklamada, eyalette 1 Ocak-10 Mart'ta toplanan ve gen dizilimi çıkarılan 404 numunenin yüzde 81'inde Kovid-19'un ilk kez İngiltere'de ortaya çıkan daha bulaşıcı türüne rastlandığını açıklamıştı.Sağlık Bakanı Harsh Vardhan, 8 Nisan'da yaptığı açıklamada, kitlesel hareketliliği ve sosyal etkileşimi azaltmaya yönelik tedbirlerdeki eksikliğin vaka artışında etkili olduğu itirafında bulunmuştu.




Kaynak: Milliyet

Bu haber 492 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI