gaziantep escort
Bugun...


Vergi usul kanunu ve diğer kanun lar ile ilgili yasa tasarısı meclise geliyor, vuk 359 taslakta
Tarih: 26-09-2021 10:26:30 Güncelleme: 26-09-2021 10:26:30 + -


Tartışmalı kanun VUK 359 meclise geliyor. Ayrıca teklif maddesi Gelir Vergisi Kanunu ve Kurumlar Vergisi Kanunu başta olmak üzere ekonomiyle ilgili çeşitli düzenlemeler içeriyor.

facebook-paylas
Tarih: 26-09-2021 10:26

Vergi usul kanunu ve diğer kanun lar ile ilgili yasa tasarısı meclise geliyor, vuk 359  taslakta

Edinilen bilgiye göre Meclisin açılmasına mütaakip hazırlıkları tamamlanan mini yargı ve ekonomi paketi TBMM komisyonuna gelerek kanunlaştırılması bekleniyor. Çalışmanın en tartışmalı konusu ise 213 Sayılı vergi usul kanunu'nun sahte fatura ve kaçakçılık kısmını düzenleyen 359. maddesi.

Bu madde daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İHEP (İnsan hakları eylem planı) çerçevesinde 3 aylık sürede tamamlanması beklenen düzenlemeler arasında yer almasına rağmen son anda taslak metinden çıkarılmıştı. Ardından TBMM'nin yıllık tatile girmesi ile ara verilen çalışmalara 1 ekim itbarı ile tekrar başlanması ve binlerce mağdur yaratan bu kanunun düzenlenmesi yüksek olasılıkla beklenmekte.

Mağdur ve yakınlarınca  sabırsızlıkla beklenen düzenleme binlerce aile ve hükümlüyü haksız ve yanlış uygulanan kanunun orantısız mahkumiyetlerinden kurtaracak ve adalet yeniden tesis edilmiş olacağı ifade ediliyor.

Ayrıca Torba yasada yer alacak teklifte yer alan düzenlemelerde terzi, berber, ayakkabı tamircisi gibi basit usulde defter tutan esnafa gelir vergisi muafiyeti tanınması geleceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanının daha önce dile getirdiği ekonomi tedbirleri arasında yer alan muafiyetten yaklaşık 850 bin civarında esnafın yararlanması bekleniyor. Bu durum ise esnafın 2021 yılı itibarıyla 750 milyon lira dolayında vergiden kurtulması anlamına geliyor. Üzerinde çalışılan taslakta yer alan düzenleme ile YouTuber'lar ve Google Adsene üzerinden kazanç elde eden diğer web sitesi sahipleri defter tutma zorunluluğundan kurtulmuş olacaklar. YouTuber'lara yapılacak ödemelere ilişkin vergi kesintileri, ödemenin yapıldığı banka tarafından otomatik olarak kesilmesi sağlanmış olacak.

Böylelikle vatandaşların iş yükü azalmış olacak. Ciddi bir karmaşaya neden olan bu dorunlar çözülmüş olacak.

 




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 3423 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YUKARI