gaziantep escort
Bugun...



Rusya'nın Gürcistan'da Güney Osetya için seçim çalışmaları tepkiyle karşılandı!

ABD Sözcüsü Sakhdepi: Rusya'nın veya kuklaların Gürcistan'ı bölme girişimlerinin sonuçlarını tanımıyoruz açıklamalarında bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-04-2022 09:12:12 Tarih: 01-04-2022 09:01

Rusya'nın Gürcistan'da Güney Osetya için seçim çalışmaları tepkiyle karşılandı!

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price, ABD'nin Rusya'nın veya kuklalarının Gürcistan'ın egemen topraklarını bölmeye yönelik herhangi bir girişiminin sonuçlarını tanımadığını söyledi.

"Ne fiili hükümetin ne de Rus hükümetinin Gürcistan'ın bir bölümünün, Güney Osetya'nın geleceği hakkında herhangi bir karar verme hakkı yoktur.

Rusya'nın veya kuklalarının Gürcistan'ın egemen topraklarını bölme girişiminin sonuçlarını tanımıyoruz. Gazeteci Davit Nikuradze tarafından sorulan bir brifingde Ned Price, "Gürcistan'ın uluslararası kabul görmüş sınırları içinde egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan bağlılığımızı yeniden teyit ediyoruz." dedi. 

Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, Rus işgali altındaki Tskhinvali'de sözde Referandum fikri hakkında 30 Mart'ta, Tskhinvali işgal rejiminin fiili başkanı Anatoly Bibilov  , Rusya ile birleşmenin "cumhuriyetin" stratejik bir hedefi olduğunu söyledi . İşgal altındaki bölgede sözde Referandum yapacaklar.

Ayrıca Bibilov, Rusya'ya katılması durumunda "Güney Osetya"nın Kuzey Osetya bölgesi ile birleşmesi gerektiğini söylüyor.




Kaynak: GUNCELHABERR

Bu haber 302 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI