gaziantep escort
Bugun...


Hatay Yanıyor! Vali Sabotaj dedi
Tarih: 10-10-2020 14:52:37 Güncelleme: 10-10-2020 14:59:37 + -


Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan ve İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın, yeniden yerleşim yerlerinde etkisini gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 10-10-2020 14:52

Hatay Yanıyor! Vali Sabotaj dedi

VATANDAŞLAR EVLERİNİ BOŞALTTI

HATAY VALİLİĞİ'NDEN SABOTAJ AÇIKLAMASI

Açıklamada şu ifadelere kullanıldı:

* Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır.

“YANGININ BÜYÜK ORGANİZE BİR SABOTAJ OLDUĞUNU DÜŞÜYORUM”

Dünden bu yana birbirinden bağımsız birçok noktada yangınlar yaşandığını hatırlatan Savaş, sabotaj üzerinde durduğunu belirtti.

* Cuma sabah 9.30’da İssume’de başladı ve yaklaşık yarım saat içinde birçok noktaya yayıldı. Belen, İskenderun arasındaki yolun sağında ve solunda farklı yerler yanmaya başladı.

* Tüm bunlar yaşanırken Samandağ’da iki noktada, Dörtyol’da bir yerde yangın çıktı. Aynı anda bunlarla mücadele edildi. Aynı günün akşamına kadar hava muhalefeti nedeniyle hava müdahalesi sağlıklı bir şekilde yapılamadı. Belen’deki yangın akşama doğru aşağılara kadar ilerledi.

* Öğle saatlerinde Petekevleri bölgesinde aynı anda üç noktada bir yangın çıktı. Burası soğuttuğumuz bir yerdi ama tekrar yangın başladı.

“TÜRKİYE’NİN GÜÇLENMESİNİ İSTEMEYENLERİN SABOTAJI”

* Birçok ilçenin farklı noktalarında, birbirleriyle fiziki yakınlık imkanı olmayan, yangının yayılmasına sebep verecek noktalarda, farklı zamanlar çıkması akıllara farklı şeyler getiriyor.

* Dünden beri yaşadıklarımız bana bunu gösteriyor. Yangın devam ederken ne kadarlık bir alanın zarar gördüğünü tam anlamıyla söylemek mümkün değil.

* Düşüncem; Akdeniz’deki mücadele, İdlib sıkıntıları, Azerbaycan Ermenistan arasındaki sıkıntılar düşünüldüğünde Hatay ve Türkiye'yi kendi içinde başka işlerle meşgul etmek istiyorlar.

 

* Dışarıda biz daha geride kalalım iç işlerle uğraşalım diye yapılmış olabilir. Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenlerin ortak çalışmasıdır bu. Ben olanların, rüzgarı da hesaplayarak yapılan organize bir sabotaj olduğunu düşünüyorum. Bütün coğrafyaya dikkat dağıtıp zarar veriyorlar.



HABER VİDEOSU





Bu haber 761 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI