gaziantep escort
Bugun...



Müsilaj'a biyolojik çözüm; Midyeler denizi temizleyecek

Balıkesir Koyun Adası yakınlarındaki bir midye çiftliğini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay müsilajla mücadelede midyelerin önemine vurgu yaparak, Türkiye'deki midye çiftliklerinin sayısının artırılacağını söyledi. Altuğ, "Çiftlikler Marmara Denizi'nde yoğun olmak üzere kurulacak. Bu da saatte neredeyse 11 milyar litre suyu filtre etmiş olacağız bu da Marmara için önemli bir miktar" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 06-09-2021 08:48

Müsilaj'a biyolojik çözüm; Midyeler denizi temizleyecek

Müsilaj ile mücadelede önemli bir role sahip olan midyeler, besin olarak da talep görüyor. Midye çiftlikleri özellikle görselliği ile tatilcileri veya görenleri rahatsız etmeyecek noktalara kuruluyor. Şamandıralara bir halat bağlanarak yetiştirilen midyeler Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından sık sık denetlenerek analiz yapılıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Mustafa Altuğ Atalay, Balıkesir Koyun Adası yakınlarında Marmara Denizi'nde bulunan bir midye çiftliğini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 

HER BİR MİDYE SAATTE 8 İLE 10 LİTRE ARASINDA SUYU SÜZÜYOR" 

Dr. Mustafa Altuğ Atalay "Midyeler gerçekten doğanın, denizin aslında filtreleri. Her bir midye saatte 8 ile 10 litre arasında suyu süzüyor. Bu çiftlikte milyonlarca midye olduğunu düşünün şu çiftliğin bile denize katkısı muazzam. Çiftlik midyelerinde her aşaması kontrol edildiği için emin olarak halkımıza rahatlıkla midye tükettirebiliyoruz. Müsilajı yapan fitoplanktonlar organik maddeler, midye hem fitoplanktonların besinlerini fitoplanktonları süzdüğü için midye müsilajda en önemli enstrümandan bir tanesi. Müsilajla savaşta en fazla güvendiğimiz, silahlarımızdan bir tanesi midye" diye konuştu. 

YENİ KURULACAK ÇİFTLİKLERLE MARMARA'DA 11 MİLYAR LİTRE SUYU MİDYELER FİLTRE EDECEK" 

Mustafa Altuğ Atalay, "Türkiye'de 39 adet midye çiftliği kurulacak. Bu çiftlikler Marmara Denizi'nde yoğun olmak üzere kurulacak. Bu da saatte neredeyse 11 milyar litre suyu filtre etmiş olacağız, bu da Marmara için önemli bir miktar. Midye yetiştiriciliğinin şu denizde görmüş olduğunuz şamandıralar harici görsellik dışında hiç bir olumsuz etkisi yok" şeklinde konuştu. 

 




Kaynak: DHA

Bu haber 342 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELGESEL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI