gaziantep escort
Bugun...



MELTEM-3 projesinde teslimatlar devam ediyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza Mavi Vatan Savunmasında önemli katma değer sağlayan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen MELTEM-3 projesinde teslimatlar devam ediyor. Proje kapsamında ikinci P-72 Deniz Karakol Uçağının da teslimi gerçekleşti.

facebook-paylas
Tarih: 11-03-2021 00:07

MELTEM-3 projesinde teslimatlar devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen MELTEM-3 Projesi kapsamında P-72 Deniz Karakol Uçağının ikincisi Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Leonardo firmasının ana yükleniciliğinde yürütülen proje, Türk sanayinin de yoğun katılımı ile gerçekleştiriliyor. TUSAŞ tarafından detay parça üretimi, uçak modifikasyonu, malzeme tedariki, yer ve uçuş testleri desteği ve Entegre Lojistik Destek aktiviteleri gerçekleştiriliyor. ASELSAN tarafından sistem/cihaz tedariki sağlanıyor. Uçaklarda Milsoft tarafından geliştirilen Link 11 ve Link 16 sistemleri bulunurken, Deniz Karakol Yer İstasyonumuz Havelsan tarafından P-72 uçaklarına destek verecek şekilde güncellendi. Uçaklardaki radar, EDT ve akustik gibi görev sistemleri Thales Firması tarafından sağlandı.

İkinci Deniz Karakol Uçağımızın teslimatını takiben bu yıl içinde, ilave bir adet Deniz Karakol Uçağı ile bir adet Deniz Genel Maksat Uçağımızın daha Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Mavi Vatan’da milli çıkarlarımızı korumak için Savunma Sanayii olarak her zaman görev başındayız. Savunma sanayiimiz bugüne kadar Deniz Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetlerini geliştirme hedefiyle birçok sistemi hazır hale getirdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın muharebe ve lojistik sahada gücüne güç katacak birçok hava, deniz, denizaltı ve lojistik projeleri de devam ediyor. Meltem-3 Projesi kapsamında ikinci P-72 Deniz Karakol Uçağımızı da teslim ettik. P-72 Deniz Karakol Uçaklarımız Doğu Akdeniz, Ege başta olmak üzere Mavi Vatan savunmasında Deniz Kuvvetlerimizin stratejik unsuru olarak hizmet edecek. Yeni platformlarımızla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne güç katmaya devam edeceğiz.”




Bu haber 216 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI