gaziantep escort
Bugun...



Litvanya Dışişleri Bakanlığı;14 yıl önce dünya Putin'i durdurmalıydı, ders alamadık

"Litvanya, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini güçlü bir şekilde desteklemektedir. 14 yıl önce Rusya Gürcistan'ı işgal etti. Saldırganlık bize yenilenen ve sürekli büyüyen Rus intikamını gösterdi. O zaman dünya Putin'i durdurmalıydı. Dersi almadık. Rusya'yı Ukrayna'da şimdi durdurmalıyız. Bu kadar yeter" açıklamalarında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 07-08-2022 15:06

Litvanya Dışişleri Bakanlığı;14 yıl önce dünya Putin'i durdurmalıydı, ders alamadık

Litvanya Dışişleri Bakanlığı, 2008 Rusya-Gürcistan savaşının 14. yıl dönümünde Gürcistan'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği ifade ediyor.

Litvanya Dışişleri Bakanlığı, dünyanın Rusya'yı 14 yıl önce durdurması gerektiğini ancak bundan ders çıkarmadığımızı belirtiyor.

7 Ağustos 2008'de Rusya ile Gürcistan arasında uzun süredir devam eden çatışma, Rusya'nın açık bir askeri saldırısına dönüşerek yüzlerce can kaybına, etnik temizliğe ve Rusya'nın Gürcistan'ın iki bölgesini işgal etmesine neden oldu.

Rus işgal kuvvetlerinin müdahaleleri sonucunda 228 Gürcü sivil, 170 asker ve 14 polis hayatını kaybetti. 150.000 kişi evini terk etti, çoğu hala yerinden edilmiş durumda. 

12 Ağustos 2008'de Rusya'nın hala ihlal ettiği bir ateşkes anlaşması imzalandı. 6 maddelik plan, diğer şeylerin yanı sıra, Gürcistan silahlı kuvvetlerinin olağan konuşlanma yerlerine dönmesi gerektiğini ima ediyor; Ancak Rusya'nın işgal rejimi nedeniyle bu mümkün değildir. Rusya sürünen işgaline devam ediyor, dikenli teller dikiyor, topraklara, insanların mallarına ve insanların kendilerine el koyuyor. şeklinde açıklamalarda bulundu.




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 296 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI