gaziantep escort
Bugun...



Kripto püyasasında sert düşüş!

Kripto para piyasası adeta çakıldı! Bu gün sabah erken saatlerde bitcoin ve diğer alt koinler yüzde 10 lara varan düşüş gerçekleşti.

facebook-paylas
Tarih: 16-11-2021 19:02

Kripto püyasasında sert düşüş!

Kripto para püyasasında gerçekleien sert düşüşün nedeniABD kaynaklı olduğu tahmin ediliyor. 

Kripto para piyasasının ana oyuncusu Bitcoin (BTC) kasım ayı başından bu yana ilk defa 60 bin doların altını gördü. Şu saatlerde ise 60.550 dolar seviyesine çıkarak 60 bin bandında tutunmaya çalışıyor. Onu takip eden ETH.ise 4295 dolar seviyesinde syrediyor.

Bu sene güçlü bir boğa dönemi yaşayan Bitcoin, 14 Nisan’da 64 bin 813 dolarla rekor kırmasının ardından başlayan düşüş dalgasıyla 28 bin dolarlı seviyelere kadar çekilmişti. ProShares’in Bitcoin vadelilerine endeksli borsa yatırım fonunun (ETF) geçen ay New York Borsası’nda işlem görmeye başlamasının ardından ise Bitcoin 10 Kasım’da 69 bin dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Borç krizindeki Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande’nin ekimde vadesi geldiği halde ödeyemediği dış borç tahvilleri nedeniyle resmi olarak temerrüde düştüğü haberi sonrası rekordan sert çekilen BTC, habere düzeltme gelmesine rağmen yukarı yönlü ivmesini sürdüremedi.

ABD’den gelen haber akışı etkili oldu!

Bitcoin’i 60 bin dolar altına çeken son düşüş dalgasında ise ABD Başkanı Joe Biden’ın yeni imzaladığı altyapı paketi sonrasında regülasyon ve vergilerle ilgili artan endişelerin etkili olduğu belirtiliyor. Yasa, ABD’de aracı kurumun broker tanımını genişleterek tüm brokerların vergi yasası çerçevesinde işlemlerini raporlamasını öngörüyor.




Bu haber 314 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI