gaziantep escort
Bugun...



Kiev yine Rus saldırılarının hedefi oldu

Ukrayna'nın başkenti Kiev yine Rus saldırılarının hedefi oldu. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kentte patlamaların meydana geldiğini bildirdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 28-03-2023 10:30:32 Tarih: 28-03-2023 10:16

Kiev yine Rus saldırılarının hedefi oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna'nın işgali şiddetli çatışmalarla devam ediyor. Son zamanlarda Rus ordusunun hedefi olan Kiev bir kez daha bombalandı.  Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kentte patlamalar meydana geldiğini bildirdi. Telegram hesabından, Obolon ve Svyatoşin semtlerinde patlama sesi duyulduğu paylaşımı yapan Kliçko, “Svyatoşin semtinde bir mağaza binasında yangın çıktı.” ifadelerini kullandı.

SALDIRILAR İHA İLE YAPILDI

Patlamaların meydana gediği noktalara itfaiye ve arama kurtarma ekipleri gönderildiğini aktaran Kliçko, mevcut bilgilere göre patlamalar sonucu can kaybı olmadığını kaydetti. Kiev Şehri Askeri İdaresi’nden yapılan açıklamada ise başkentte hava savunma sistemlerinin çalıştığı belirtildi.

Ukrayna basınına göre ise gece yarısında Kiev ve bazı bölgelere insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlendi.

SLOVYANSK'A FÜZE SALDIRILARI

Rus güçlerinin bu sabah Ukrayna’nın Slovyansk şehrine dün düzenlediği füze saldırılarında bir kişinin yaşamını yitirdiği25 kişinin yaralandığı bildirildi. Donetsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Pavel Kirilenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün Rusların yerel saatle 10.30 sıralarında S-300 füzeleriyle Slovyansk şehrine saldırdığını belirtti.

ZELENSKİY: RUS TERÖRÜYLE BAŞLAYAN BİR GÜN DAHA 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından Slovyansk saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. ''Rus terörüyle başlayan bir gün daha. Saldırgan devlet, Slovyansk'ımızı bombaladı.'' ifadesini kullanan Zelenskiy, saldırılarda ölen ve yaralananların olduğunu belirtti.

Zelenskiy, ''Düşman şunu bilmeli Ukrayna, insanlarımıza yapılan zorbalığı, bu ölümleri ve yaralanmaları affetmeyecek. Tüm Rus teröristler yenilgiye uğrayacak. Bu saldırganlığa karışan herkes sorumlu tutulacak.'' görüşünü paylaştı.



HABER VİDEOSU





Bu haber 189 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI