gaziantep escort
Bugun...



Karsan Başardı; Dünyanın ilk seri üretim otobüsü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Türk mühendisler tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim sürücüsüz elektrikli otobüsü Karsan Otonom Atak Electric`in ilk yolcusu oldu.

facebook-paylas
Tarih: 01-02-2021 17:28

Karsan Başardı; Dünyanın ilk seri üretim otobüsü!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde, Karsan yetkilileri ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte sürücüsüz elektrikli otobüse binen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sürücüsüz otobüs hakkında yetkililerden bilgi aldı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karsan liderliğinde ADASTEC iş birliği ile geliştirilen Avrupa ve Amerika'nın ilk gerçek yol koşullarında kullanıma hazır yüzde 100 elektrikli ve sürücüsüz otobüsü `Otonom Atak Electric`i yakından inceleyerek test etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk mühendisler tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim sürücüsüz elektrikli otobüsü Karsan Otonom Atak Electric`in ilk yolcusu oldu. Erdoğan, "Seri üretimle birlikte bu sektörde inanıyorum ki ülkemizin adını da markalarımızın adını da duyuracaklar. Bunda hiç şüphem yok. Bunun da ilk adımının Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nden atılmış olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Misafirlerimiz için çok ses getirir" dedi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen etkinliğe, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Karsan CEO'su Okan Baş, ADASTEC Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güçlü ve ADASTEC CEO'su Ali Ufuk Peker de katıldı.

Etkinlikte, aynı zamanda kendi sınıfında Avrupa ve Amerika'nın ilk Seviye 4 sürücüsüz ve elektrikli otobüsü olan Karsan Otonom Atak Electric'le ilgili kapsamlı bilgiler alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra beraberindeki heyetle sürücü koltuğu boş olan otonom otobüse binerek Külliye içinde seyahat etti.Yapay zekanın ideal ürünlerinden bir tanesini Karsan ve ADASTEC`in ortaklaşa ürettiğini bildiren Erdoğan, test sürüşünün de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde yapılmış olmasından mutluluk duyduğunu belirtti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 metre boyundaki araçta herhangi bir sesin olmadığını ifade ederek, yapay zekanın yayalara, tüm trafik sinyallerine karşı duyarlı olduğunu, yıl sonuna kadar 24 metreye kadar elektrikli hale getirileceğini aktardı. Bunun Türkiye için bir iftihar vesilesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, Karsan`ı ve ADASTEC`i tebrik etti.

 
 



Bu haber 546 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI