gaziantep escort
Bugun...



KANGREN YASA VUK359 İNSAN HAKLARI EYLEM PLANINDA!

Ak parti tarafından hazırlanan İnsan hakları ekonomi ve hukuk reformu paketine 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu'nun vergi kaçakçılığını düzenleyen sancılı maddesi 359. madde'de dahil edildi.

facebook-paylas
Güncelleme: 09-03-2021 10:29:26 Tarih: 09-03-2021 09:29

KANGREN YASA VUK359 İNSAN HAKLARI EYLEM PLANINDA!

Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan eylem planında, ekonomi ve hukuk alanında bir çok reform ve düzenlemeye yer verildiği görülürken bu düzenlemeler arasında en çok dikkat çekenleri arasında vergi usul kanunu 359. madde yer aldı.

Madde muhteviyatı itibarı ile yıllardır Yargıtay içtihatlarında yoruma açık hale gelmiş, her mali yıla ayrı ayrı ceza tahsisi nedeni ile TCK'nın en ağır hapis cezası verilen maddesi halini almıştı. Birde buna yerel mahkeme kararlarının istinaf edilerek 2016 yılı sonrası Bölge Adliye Mahkemelerinde kısa sürede kesinleşmesi eklenince mağdur sayısı 5 yılda katlanarak rekor seviyeye ulaşmıştı.

Kanundaki bir diğer sorun ise onlarca yıl ceza nın Temyiz edilememesi. Yerel mahkemelerce verilen hapis cezaları İstinaf mahkemelerinde  çok kısa sürede  kesinleşmekte ve Yargıtay kanun yoluna kapalı olmakyaydı. Dolayısıyla adli para cezaları bile yargıtay yolu açık olmak üzere kesinleşirken astronomik hapis cezaları maalesef Temyiz edilememekteydi.

Çok sayıda mağdur Ak Parti tarafından insan hakları eylem planına dahil edilerek düzenlenmesi beklenen bu kanunun meclisten geçerek biran evvel yasalaşmasını beklemekte.

Image




Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 1515 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI