gaziantep escort
Bugun...



Gürcü vatandaşlar Almanya'da yasal olarak çalışabilecek

Gürcistan vatandaşları geçici olarak Almanya'da yasal olarak çalışabilecekler

facebook-paylas
Tarih: 11-02-2021 17:45

Gürcü vatandaşlar Almanya'da yasal olarak çalışabilecek

İşgal Altındaki Topraklardan Ülke İçinde Yerinden Edilmiş Kişiler, Çalışma, Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Ekaterine Tikaradze, Federal Almanya Cumhuriyeti Olağanüstü Büyükelçisi ve Tam Yetkili Hubert Knirsch ile görüştü. Taraflar, Almanya'da geçici yasal istihdam konusunu görüştü.

Alman işgücü piyasasında, Gürcü vatandaşları 3 ay süreyle geçici olarak yasal istihdam edilebilecek. Almanya'da mevsimlik çalışmalar 1 Nisan'dan itibaren başlayacak. Kayıtlar 15 Şubat'tan itibaren mevcuttur ve yıl boyunca devam edecektir. Tarım sektöründe mevsimlik işler için istihdam mevcuttur. İş arayan ilk kez özel kayıt portalına http://workabroad.gov.ge/ kaydolur.

Mevsimlik iş için başvuranlar aşağıdaki gereksinimleri karşılamalıdır:

  • Vatandaşlık: Gürcistan;
  • Yaş: 18 ila 60 yaş;
  • Almanya'ya gitmeden önce 3 ay boyunca Schengen bölgesine seyahat etmemiş olmak;
  • Fiziksel sağlık;
  • Hasat için iş deneyimi ve motivasyon;
  • Ülkeye yeniden girişi kısıtlayan herhangi bir nedenin (ihlal) bulunmaması;
  • Almanca veya İngilizce temel iletişim becerileri (grup halinde çalışılması durumunda, en az bir üyenin Almanca veya İngilizce iletişim kurabilmesi gerekir). Dil gereksinimi işveren tarafından belirlenir.

Mevsimlik işler için istihdam, çeşitli mevsimlik mahsullerin hasat edilmesini içerir. İstihdam süresi 1 ila 3 aydır. Çalışma saatleri: Haftada 5-6 gün; Günde 8-10 saat. Asgari ücret - saat başına 9,50 Euro (tahakkuk eden), vergilerden, yemek ve konaklama masraflarından düşülür.

Kayıttan sonra, LEPL Devlet İstihdam Teşvik Ajansı çalışanları, belirli bir açık pozisyon hakkında bilgi alırlarsa, iş arayanlarla iletişime geçerler. Servis merkezine vardığınızda, başvuru sahibinin elektronik bir kimlik kartına ve / veya bir Gürcistan vatandaşının biyometrik pasaportuna sahip olması gerekir.

Belirli bir pozisyon için iş başvurusunda bulunanlara ilişkin veriler Alman işverene verilmektedir. İstihdamla ilgili nihai karar Alman işveren tarafından verilir. Karar her başvuru sahibine iletilir. Alman işveren tarafından olumlu bir karar alınması durumunda, işveren işe başlamak isteyen kişiye Almanya'ya gitmeden önce taraflar arasında imzalanacak bir iş sözleşmesi gönderir.

17 Ocak 2020'de Gürcistan, LEPL İstihdam Teşvik Ajansı ve Alman Federal İş Ajansı (BA) arasında "Federal Almanya Cumhuriyeti'nde Gürcü işçilerin mevsimlik istihdamına ilişkin" bir anlaşma imzalandığını hatırlatmak isteriz. Almanya'da Gürcistan vatandaşlarının yasal istihdamı için yasal bir temel oluşturmak. Anlaşmaya göre, Gürcü vatandaşlarının Alman işgücü piyasasında geçici olarak yasal olarak çalıştırılması, işgücü ve sosyal hakların korunması ile mümkündür. İş arayanlar için istihdam hizmetleri tamamen ücretsizdir.

Gürcü dilinden çevrilmiştir.




Kaynak: IMEDI

Bu haber 3407 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI