gaziantep escort
Bugun...



Gürcistan'da yeşl aşı pasaportu uygulaması başlatıldı

Gürcistan'da "Yeşil Pasaport"uygulanası başlatıldı, aşısız olanlar restorana bile gidemeyecek.

facebook-paylas
Güncelleme: 01-12-2021 11:39:41 Tarih: 01-12-2021 11:23

Gürcistan'da yeşl aşı pasaportu uygulaması başlatıldı

Gürcistan'da "Yeşil Pasaportlar" uygulamsı bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Vatandaşlar kapalı mekanlara yeşil pasaportla girebilecekler: otellerde ve diğer konaklama yerlerinde, restoranlarda, sinemalarda, tiyatrolarda, konser salonlarında, opera salonlarında, eğlence mekanlarında, kumarhane ve kumarhanelerde, kaplıca ve spor salonlarında, dağ tatil köyleri gibi tüm sosyal alanlarda bu uygulama geçerli olacak.

Uygulama ve İzleme, seçici bir temelde, Sağlık Bakanlığı İş Teftiş Servisi, İçişleri Bakanlığı'nın ilgili daireleri ve Gelir İdaresi, yerel belediyeler ve Ulusal Gıda Ajansı tarafından sağlanacaktır.

Yeşil statüsü olmayan bir kişinin tesise kabul edilmesinden kurum sorumludur. Kural ihlali durumunda, tüzel kişi için 10.000 GEL, bireysel girişimci için 2.000 GEL yaptırım uygulanır. Suçun tekrarı halinde işletme mühürlenerek kapatılacak.

Aşağıdaki kriterlerden birini karşılayan bir vatandaşa yeşil statü verilir: tam aşılı; Covid-19'a geçti ve virüsün onaylanmasının üzerinden 14 gün geçti 72 saatlik bir geçerlilik PCR testi gerçekleştirmiştir ; 24 saatlik bir geçerlilik antijen testi gerçekleştirmiştir olması durumunda yeşil pasaportlu sayılabilecek.




Kaynak: IMEDİ NEWS

Bu haber 744 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI