gaziantep escort
Bugun...



Gürcistan başbakanı Gharibashvili'den erken seçim açıklaması

Gharibashvili: Erken seçim olmayacak, ülkede siyasi tutuklu yok.

facebook-paylas
Tarih: 29-03-2021 13:16

Gürcistan başbakanı Gharibashvili'den erken seçim açıklaması

Başbakan Irakli Gharibaşvili, erken seçim yapılmayacağını ve ülkede siyasi tutuklu bulunmadığını söyledi.

Gazetecilere konuşan Gharibashvili, diyaloğu sürdürdüklerini ve Gürcü Rüyasının "makul ve adil bir uzlaşmaya varmaya" hazır olduğunu ve şimdi Jerry'nin muhalefette olduğunu söyledi.

"Ülkede erken seçim olmayacak, bunun hakkında konuşmayı bitirdik. AB yetkilileri, ABD Dışişleri Bakanlığı, Senato, Odier, AGİT'ten açıklamalar duyduk, tüm dünya seçimlerimizi tanıdı ve bizi tebrik etti, hangi seçimlerden bahsediyorsun? 

Diyaloğumuza gelince, diyaloğumuz devam ediyor ve büyük umutlarım var ve bu anlaşmanın yapılacağına ve bizim açımızdan herhangi bir yıkım olmayacağına ve olmayacağına dair bu olumlu, iyimser beklentiyi bir kez daha bırakmak istiyorum, tam tersine muhalefetten tanık oldu, diyaloğu bozduklarında ve diyaloğa girmediklerinde. Gerçekten makul ve adil bir uzlaşma sağlamaya hazırız, şimdi Jerry karşı çıkıyor. Gharibashvili, "Erken seçim meselesi kapandı, ülkemizde siyasi tutuklu yok, Saakaşvili yönetiminde vardı." Dedi.

Gharibashvili, açıklamadan birkaç saat önce Avrupalı ​​diplomat Christian Danielson ile bir araya geldi. Görüşmeden sonra, Gharibashvili "yapıcı diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu yineledi.

Danielson toplantısından sonra yaptığı konuşmada Garibaşvili, "Yapıcı diyaloğu sürdürmeye ve bir an önce bir anlaşmaya varmaya hazır olduğumuzu teyit ediyoruz. Somut kararlar alacak, sonuç odaklı bir parti olacağız." Dedi.

Charles Michel'in temsilcisi Christian Danielson, Gürcistan'a  ikinci kez geldi .  Bugün arabuluculuk için Gürcü siyasi  aktörlerle görüşmelere başladı. 

Danielson'ın ilk ziyareti 12-19 Mart tarihleri ​​arasında sürdü, ancak arabuluculuk yaptığı görüşmeler taraflar arasındaki anlaşmayla sonuçlanmadı. 

Charles Michel , Avrupa Konseyi'nin Gürcistan'daki misyonuyla ilgili raporu dinledikten sonra   , "kaydedilen ilerlemeye" rağmen temsilcisinin Gürcistan'a döneceğini söyledi. 

Muhalefet partileri ara seçimlere katılmayacaklarını belirttiler, ancak iki önemli sorunu çözmek için herhangi bir gerçek adım atmayacaklarını söylediler. 

Danielson'ın  ziyaretinden sonra bile yetkililer  , erken seçim konusunda bir uzlaşma beklememeleri gerektiğini söylüyorlar. 

Gürcü dilinden çevrilmiştir.




Kaynak: Formula News

Bu haber 1164 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI