gaziantep escort
Bugun...



Galip Öztürk gözaltına alındı; Türkiye'ye iade mi edilecek?

Müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan sonra Gürcistan'a kaçan Öztürk, Özel Kuvvetler tarafından gözaltına alındı. Öztürk ün Türkiye'ye iade edilmesi muhtemel görünüyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 31-05-2022 21:31:52 Tarih: 31-05-2022 20:57

Galip Öztürk gözaltına alındı; Türkiye'ye iade mi edilecek?

Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk’ün Gürcistan’ın özerk bölgesi Batum’da kendisine ait “Metro City” isimli yerleşke ve otelde gözaltına alındığı bildirildi. Adam öldürmeye azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Öztürk’ün cezanın Yargıtay tarafından onandığı gün yurt dışına kaçtığı belirlenmişti.

Gürcistan’da yerel medyaya yansıyan  haberlere göre; Gürcistan polisi, Galip Öztürk’ün “Metro City” isimli oteldeki ofisine operasyon düzenledi. Özel Kuvvetler’in düzenlediği operasyon sonrası tutuklanan Öztürk ve yöneticilerinin mal varlıklarına el konulduğu belirtiliyor.

Türk işadamı şirketleri ağırlıklı olarak turizm, ulaştırma ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermektedir. En büyük varlıklarından biri Batum'da bulunan "Euphoria" oteli olarak belirtiliyor.

2020 verilerine göre Galip Öztürk, Gürcistan'a 500 milyon dolardan fazla  yatırım yaptı.

Gözaltına alınma nedenlerinden biri de gürcistan'a yatırım yapan bir çinli iş adamına baskı ve tehdit uygulayarak yatırımlarına el konulması ve iş insanının ülkeden ayrılmasını sebep olması olarak gösteriliyor. 

Zang Zi Qiang ve Gürcü ortağı, თ ztürk'ün hükümet himayesinde 15 milyon dolarlık yatırıma el koyduğunu iddia ediyor.

Çinli işadamı, Galip Öztürk ve maiyeti ile Acara'ya para yatırmaya ve otel işletmesi kurmaya Türk işadamının hükümetinin etkisiyle karar verdiğini söylüyor . Ancak tehdit ve baskı altında kalan Galip Öztürk ve diğer ortakları, önce onu işten kovdu, ardından ölüm tehdidi altında Gürcistan'dan ayrılmaya zorladı.

Şimdi Dubai'de yaşıyor. 

Görevden ayrıldıktan sonra ne yapacağı şu anda bilinmiyor. Gürcü kolluk kuvvetleri tarafından hangi olası suçun işlendiği hala bilinmiyor.

Ancak  Öztürk'ün çalıştırdığı iş ortaları ve arkaağları bir protesto düzenledi.

Gürcistan Rüyası hükümeti ile Türkiye'de arandığı ilan edilen bir Türk işadamı arasındaki ilişkide ne değişti hala belirsiz. Henüz hiçbir soruşturma kurumu resmi bir açıklama yapmadı.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Editör: Murat Gültepe

Bu haber 618 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI