gaziantep escort
Bugun...



Enflasyon yükseldi; Nisan'da enflasyon yıllık 17.4, aylık yüzde 1.68 arttı

SON DAKİKA!.. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon 6 aydır devam eden yükseliş tendini sürdürdü ve peş peşe 7. ayında da yükseldi. Yıllık enflasyon Nisan'da yüzde 17.4 oldu...

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2021 10:15

Enflasyon yükseldi; Nisan'da enflasyon yıllık 17.4, aylık yüzde 1.68 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre Nisan'da enflasyondaki yükseliş ivmesi devam etti ve Kasım ayında başlayan yükseliş serisi yedinci aya taşınmış oldu. Tüketici fiyatları Nisan'da yıllık yüzde 17,14 artış kaydetti.

Nisan ayı enflasyon rakamları...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan enflasyon oranını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 17.14, aylık yüzde 1,68 arttı. Üretici fiyatları tarafındaki yükseliş ivmesinin de devam ettiği izlendi. Buna göre üretici fiyat endeksi Nisan'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35,17 arttı. Aylık bazdaki artış ise yüzde 4,34 oldu.

Beklenti anketleri ne diyordu? 

Bloomberg HT'nin derlediği ekonomist beklentilerine göre Nisan ayında tüketici fiyat endeksinin yıllık bazda yüzde 17,2 artması bekleniyordu. Geçen aya göre artış ise yüzde 1,8 olarak öngörülmüştü.

Ankette en düşük beklentiyi paylaşan kurum Nisan ayında aylık enflasyonun yüzde 1,1; yıllık yüzde 16,4 olarak gerçekleşmesini bekliyordu. En yüksek beklentiyi paylaşan kurum ise Nisan ayında aylık enflasyonun yüzde 2,1; yıllık yüzde 17,6 olarak gerçekleşmesini tahmin etmişti.

Türkiye'de enflasyon Kasım ayında sert bir yükselişle yüzde 14'ün üzerine çıkmış, sonrasında sürekli yükseliş kaydetmişti.




Kaynak: İha

Bu haber 436 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI