gaziantep escort
Bugun...


Bakan Pakdemirli: 91 firmaya ait 113 parti ürünü daha ifşa ediyoruz
Tarih: 15-09-2020 11:56:39 Güncelleme: 15-09-2020 11:56:39 + -


Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği belirlenen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürünü ifşa ettiklerini bildirdi.

facebook-paylas
Tarih: 15-09-2020 11:56

Bakan Pakdemirli: 91 firmaya ait 113 parti ürünü daha ifşa ediyoruz

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, vatandaşın sağlığını korumaya, gıdada taklit ve tağşiş yapanlara göz açtırmamaya devam edildiği belirtildi. 

Bu kapsamda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği belirlenen ürünlerin, Bakanlık internet sitesinden kamuoyunun bilgisine sunulduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Bekir Pakdemirli de vatandaşın sağlığı söz konusu olunca kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını vurgulayarak, "Bu kapsamda son olarak 91 firmanın 113 parti ürününü ifşa ediyoruz. Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıdayla temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerini bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara çağrı

Bu kapsamda en etkin denetimcinin vatandaş olduğuna işaret eden Pakdemirli, söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde, bakanlıkça yürütülen denetimlerin yanında tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikayet, CİMER ve "Alo 174 Gıda Hattı" başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğuna dikkati çekti.

Pakdemirli, tüketicilerin bu başvurularını sürdürmelerinin halk sağlığının korunması yönündeki çalışmalar için büyük önem taşıdığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bir usulsüzlük gördükleri anda vatandaşlarımızın Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı aracılığıyla bize ulaşmalarını, şikayetlerini iletmelerini rica ediyorum."

Bugüne kadar 3 bin 605 parti ürün ifşa edildi

Öte yandan, son yapılan ifşayla beraber, ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1609 firmaya ait 3 bin 605 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunuldu.

Bakanlık tarafından yapılan kamuoyu duyurusuna göre, çoğunluğu süt ve süt ürünleriyle et ve et ürünleri olmak üzere, alkollü içkiler, alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki, çay ve kahve ürünleri, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri ve takviye edici gıdalarda uygunsuzluk tespit edildi.

En fazla uygunsuzluk et ve et ürünlerinde

Buna göre, süt ve süt ürünlerinde bitkisel yağ ve nişasta, et ve et ürünlerinde ise kanatlı eti, sakatat, at eti ve tek tırnaklı eti belirlendi.

Alkollü içkilerde "tersiyer butil alkol", alkolsüz içeceklerde ise ilaç etken maddesi bulunurken, ballarda prolin miktarı yetersiz çıktı, fruktoz tespit edildi.

Baharatlar ile bitki, çay ve kahve ürünlerinde boya saptanırken bir bitki çayında da ilaç etken maddesi olduğu belirlendi.

Zeytinyağlarında tohum yağları olduğu görüldü, çikolatalar, enerji içeceklerinde ve takviye edici gıdalarda ilaç etken maddesi olduğu saptandı. 

iŞTE FİRMALAR VE ÜRÜNLERİ;

ALKOLLÜ İÇKİLER Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. Orze Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi: Aksaray Mah. Abdullahpaşa Sok. No:2 Merkez Fatih/İSTANBUL Viski Tersiyer butil alkol Cemil Murat Tekstil Ürünleri Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi: Aksaray Mah. İnkılap Cad. No:8/1 Merkez Fatih/İSTANBUL Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No

ALKOLSÜZ İÇECEKLER Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. 15/09/2020 Nitro Max Gold Nitro Max Gold Gisengli İçecek (Nitro Max Gold Tutti Frutti Aromalı Ginsengli Gazlı İçecek) 50 ml Ali Yelyetmez Global Enerji İçecekleri-Ali YELYETMEZ: Yakuplu Mah. 35. Sok. No:16/11 Merkez Beylikdüzü - İstanbul İlaç etken maddesi (Sildenafil) Skt Tekstil Kumaşçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi: Merkez Mahalle Şehit Cem Yurtbekler Sok. Uygun Apt. No:16/A Merkez Avcılar - İstanbul Nos Nos Meyve Aromalı Gazlı İçecek 150 ml İlaç etken maddesi (Sildenafil) 19092018 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No Balarısı Gıda San. Tic. A.Ş./ Beyköy Beldesi -

ARICILIK SEKTÖRÜ  DÜZCE Balkaşık Süzme Çiçek Balı (850 gr.) C4 Şeker Oranı, Protein ve Hambal Delta C13 değerleri arası fark 089 Çeşme Süt ve Tarım Ürün. San. Tic. Paz. Ltd. Şti./ Selçuk/İZMİR Çeşme Süzme Çiçek Balı (20 gr.) Prolin Miktarı, Diastaz Sayısı, C4 Şeker Oranı, Protein ve Hambal Delta C13 değerleri arası fark, Fruktoz+Glukoz, Fruktoz/Glukoz Oranı 05 Çeşme Süt ve Tarım Ürün. San. Tic. Paz. Ltd. Şti./ Selçuk/İZMİR Alaçatımmm Süzme Çiçek Balı (20 gr.) Diastaz Sayısı, HMF, C4 Şeker Oranı, Protein ve Hambal Delta C13 değerleri arası fark 01 Çeşme Süt ve Tarım Ürün. San. Tic. Paz. Ltd. Şti./ Selçuk/İZMİR Çeşme Süzme Çiçek Balı (20 gr.) Prolin Miktarı, Diastaz Sayısı, C4 Şeker Oranı, Protein ve Hambal Delta C13 değerleri arası fark, Fruktoz+Glukoz PN:02 SN:28 ARICILIK ÜRÜNLERİ Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince; laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşmiş ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. 15/09/2020 Kamuoyu Duyuru

BAHARAT VE ÇAY Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No 15/09/2020 Reis Onbaşı Pul Biber Tahsin BOZKURTMusabeyli/KİLİS Yavuz İpek Kırmızı Toz Biber Boya Tespiti 12.09.2019 BAHARAT Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler ile taklit/tağşiş yapılmış ürüne ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Sayfa 1 / 1 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No Karali Çay Sanayi Ticaret ve Gıda Pazarlama Anonim Şirketi Merkez/RİZE Karali Çay Carrefour Filiz Çayı 500 gr Boya/Gıda Boyası Tespiti 253 Ali Rıza USTA Çekmeköy - İstanbul Dinar Dinar Filiz Siyah Çay Boya/Gıda Boyası Tespiti A-001 Pelnur Gıda Kozmetik Ltd.Şti. Yenimahalle/ANKARA Lupuslife Acı Çehreli Bitki Çayı İlaç Etken Maddesi Tespiti 201810 BİTKİ, ÇAY ve KAHVE ÜRÜNLERİ Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler ile taklit/tağşiş yapılmış ürüne ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. 15/09/2020 Sayfa 1 / 1 Kamuoyu Duyuru

BİTKİSEL YAĞ Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı/ Uygunsuzluk Parti/Seri No Özışıl Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti.(Merkez EfelerAYDIN ) May Mis Riviera Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 01 Soliya Gıda İnşaat Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. (Torbalı/İZMİR) Altın Sarısı Egeden Naturel Sızma Taş Baskı Soğuk Sıkım Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 10 Üretici:Gülgünoğlu Tekstil-Murat GÜLGÜN ( Merkezefendi/DENİZLİ) Satıcı: Fatma GÖKKAYA (Köşk/AYDIN) Erbil Tat Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 01 Kalaycıoğlu Yerli Ürün Ticaret Hülya KALAYCIOĞLU (Didim/ AYDIN) Natürel Sızma Zeytinyağı Extra virgin Olive Oil Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 010 Hakan Gecegiden-3M Gıda (ÇANAKKALE) Sena Egemden Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 03 E.A.T. Tarım Ürünleri Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. (Efeler/ AYDIN) Zeybek Riviera Zeytinyağı (UV'de özgül soğurma, sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 04 E.A.T. Tarım Ürünleri Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. (Efeler/ AYDIN) Grand Yayla Natürel Sızma Zeytinyağı (UV'de özgül soğurma, sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 05 Güney Tüketim Malları Tic. ve San. Ltd. Şti. (Kemalpaşa / İZMİR) Selin Ayçiçek Yağı (Yağ asitleri kompozisyonu, sterol kompozisyonu, ayçiçek yağından başka tohum yağları tespiti) 18 Topçuoğlu Tarım Ürünleri Gıda Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ( Osmaneli/BİLECİK) Topçuoğlu Mecid Efendi Since 1965 Natural Sızma Zeytinyağı Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 11 Topçuoğlu Tarım Ürünleri Gıda Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ( Osmaneli/BİLECİK) Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 1119 Aktif Zeytincilik Tarım Ürünleri Gıda İnşaat Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti (Köşk/AYDIN ) Mudanya Köy Koop.Natürel sızma Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 07 BİTKİSEL YAĞ Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten / ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur. 15/09/2020 Sayfa 1 / 3 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı/ Uygunsuzluk Parti/Seri No Aktif Zeytincilik Tarım Ürünleri Gıda İnşaat Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti (Köşk/AYDIN ) Mudanya Köy Koop.Natürel sızma Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 11 Aktif Zeytincilik Tarım Ürünleri Gıda İnşaat Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti (Köşk/AYDIN ) Batıdan şifa Riviera Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 08 Soliya Gıda İnşaat Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. (Torbalı/İZMİR) Ege Birlik Lima Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 14 Ayka Gündoğan Gıda Otomotiv Nak.Paz. San. Tic.Ltd.Şti. ( Gemlik/BURSA) Miraç Gemlik Natürel Sızma Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 012 Hakan Gecegiden-3M Gıda (ÇANAKKALE) Yeni Ege Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 10 Ege Temmuz Gıda Tur. İnş.Tah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Orhangazi/BURSA) Egeli Zeytindağ Riviera Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 12 Ege Temmuz Gıda Tur. İnş.Tah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Orhangazi/BURSA) V.D.Egeköy Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, mumsu madde miktarı, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 15 Feridun Yıldırım Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti (Germencik /AYDIN) İneabat Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, Yağ asidi etil esterleri(daha düşük kaliteli zeytinyağ karıştırılması) ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) - Eylül 2021 Ege Temmuz Gıda Tur. İnş.Tah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Orhangazi/BURSA) Yurdum Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) Üretim Tarihi:09.2019 Ege Temmuz Gıda Tur. İnş.Tah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Orhangazi/BURSA) Yurdum Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) Üretim Tarihi:20.09.2019 Ege Temmuz Gıda Tur. İnş.Tah. Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Orhangazi/BURSA) V.D.Egeköy Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, mumsu madde miktarı, Yağ asidi etil esterleri(daha düşük kaliteli zeytinyağ karıştırılması) ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 010(18 lt) Merkan Gıda Hayvancılık İnş. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti.(Bahçelievler Mah. İzmir Aydın Cad. No:48/D Torbalı/İZMİR) Ayvalık Natürel Sızma Zeytinyağı (U.V'de özgül soğurma, Sterol kompozisyonu, yağ asitleri kompozisyonu, trans yağ asitleri, ECN-42 farkı (tohum yağlarının tespiti)) 0818 Körfezim Turizm Nak. ve Gıda Mad. San. ve Tic. Ltd. Ştİ.. (Umurbey Mh. Gemlik Cad. No:7 Gemlik / BURSA ) Körfezim Natürel Sızma Zeytinyağı Yağ asidi etil esterleri(daha düşük kaliteli zeytinyağ karıştırılması) 1073 Dede Zeytincilik - Ayşe SAYGINSOY/ (Orhangazi / BURSA ) Dede Zeytincilik Natürel Sızma Zeytinyağı Yağ asidi etil esterleri(daha düşük kaliteli zeytinyağ karıştırılması) 11 Mete Zeytinleri - Hikmet METE ( Orhangazi / BURSA) Mete Natürel Sızma Zeytinyağı Yağ asidi etil esterleri(daha düşük kaliteli zeytinyağ karıştırılması) 249 15/09/2020 Sayfa 2 / 3 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı/ Uygunsuzluk Parti/Seri No 15/09/2020 Yükseliş Meşrubat Alkollü İçecekler Tekel Mad. Gıda Tur.Nak.Lpg Kömür San.Tic.Ltd. Şti- (Akhisar - MANİSA) Eryolu Natürel Sızma Zeytinyağı Yağ asidi etil esterleri(daha düşük kaliteli zeytinyağ karıştırılması) 01 Sayfa 3 / 3 Kamuoyu Duyuru

ÇİKOLATA Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No CVZ Fonksiyonel Gıda ve Sağlık Ürünleri- Semih CEVİZ Buca/İZMİR Nojo Bitter Chocolate For Man Pleasure 15 gr Çikolata İlaç Etken Maddesi Tespiti (Sildenafil) 30.09.2021 CVZ Fonksiyonel Gıda ve Sağlık Ürünleri- Semih CEVİZ Buca/İZMİR High Power Ginseng Epimedium ve Ginkgo Karışımlı Bitter Çikolata 18 gr Çikolata İlaç Etken Maddesi Tespiti (Sildenafil) 30.09.2021 Sofram Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Çatalca / İstanbul Festal Bitkisel Karışımlı Çikolata Çikolata İlaç Etken Maddesi Tespiti (Sildenafil) 0031 (Piyasaya Arz Eden İşletme) Skt Tekstil Kumaşçılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar/İstanbul VGR Performance Chocolate Woman Çikolata İlaç Etken Maddesi Tespiti (Sildenafil) 01.01.2021 15/09/2020 ÇİKOLATA VE KAKAO ÜRÜNLERİ Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

PEYNİR :Sayfa 1 / 1 Kamuoyuna Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No Beydili Tulum Peynirleri Barış Mah. Uğur Mumcu Cad. No:23 Erzincan Ergan Yayla Tulum Peyniri Bitkisel Yağ 30.07.2019 Sütsa-Hakkı Yallıoğlu Düden Mah. Hanımeli Sok. No:767 Altınova Kepez Antalya Sütsa-Hakkı Yallıoğlu Sütsa-Hakkı Yallıoğlu Süzme Yoğurt Süt Yağı Harici Yağ 16.01.2020 Çeşme Süt ve Tarım Ürünleri San. Tic. Paz. Ltd. Şti. / İstasyon Mevkii No:11 Belevi Beldesi Selçuk - İzmir Alaçatımmm Tam Yağlı Tereyağı Bitkisel yağ 03 Baltalı Gıda Hayvancılık San. ve Tic. Ltd. Şti. / Kızılcayer Kümeevler No:12/1 Düzce Seferihisar - İzmir Baltalı Olgunlaştırılmış Tam Yağlı Keçi Kaşar Peyniri %100 Keçi Sütü (300 g) İnek Sütü Aranması 1939501 Yusufoğlu Süt ve Süt Ürünleri Petrol San. Tic. Ltd. Şti. Organize Sanayi Bölgesi 1. Cad. 8. Sok. No:11 Merkez Afyonkarahisar Yörükbaşı Tam Yağlı Taze Eritme Peyniri Süt yağı harici yağbitkisel yağ tespiti 040919 Gülali Peynir ve YoğurtlarıMustafa ÇEVİK Ulaş Mah. 70091 nolu Sok. No:18 Merkez Şahinbey/ Gaziantep Gülali Yarım Yağlı Homojenize Yoğurt Nişasta 281 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler ile taklit/tağşiş yapılmış ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. 15/09/2020 Sayfa 1 / 3 Kocatoka Hayvancılık Tar. Ür. Tic. ve San. Ltd. Şti.Side Mah. 1029 Sok. No:7/1 Manavgat/Antalya Kocatoka Kocatoka Tereyağı Süt Yağı Harici Yağ 02122019 Kayabey Süt ve Süt ÜrünleriFerat KAYMAKÇIOĞLU Fevzi Çakmak Mah. 10419 Sok. No:6 Karatay/Konya Kayabey Eritme Peyniri Nişasta, Bitkisel Yağ 301020 Sütkon Gıda Tarım Ürn. Ve Day. Tük. Mal. San. Tic. Ltd. Şti. Fevzi Çakmak Mah. 10515. Sok. No:17 Karatay/Konya Güleç Eritme Peyniri Bitkisel Yağ 31.05.2020 Çeşme Süt ve Tarım Ürünleri San. Tic. Paz. Ltd. Şti. / İstasyon Mevkii No:11 Belevi Beldesi Selçuk - İzmir Çeşme Tereyağı Bitkisel Yağ tespiti 08/23 Çeşme Süt ve Tarım Ürünleri San. Tic. Paz. Ltd. Şti. / İstasyon Mevkii No:11 Belevi Beldesi Selçuk - İzmir Çeşme Yarım yağlı Sade Eritme peyniri Bitkisel Yağ tespiti 03/53 Altılar Tar. Gıda Tem. Malz. Hay. Taş. İnş. San. Tic. Ltd. Şti. Taşlıca Mah. Dibekli Merkez / Sinop Tekvar Tulum Peyniri Nişasta TS11012020 Şifa Süt Ürünleri-Şahin KOYUNCU Ata OSB Mah. Denizli Bulv.No:116/1 Efeler/Aydın Şifa Süt Tam Yağlı Süzme Yoğurt Yoğurt Bitkisel Yağ 30.04.2020 Torunoğlu Süt ve Gıda Mam.SAN.Tic.Paz.A.Ş. Adana Yolu Üzeri No:203 Ereğli/Konya Torunoğlu Tam Yağlı Beyaz Peynir Natamisin 166 15/09/2020 Sayfa 2 / 3 Çeşme Süt ve Tarım Ürünleri San. Tic. Paz. Ltd. Şti. / İstasyon Mevkii No:11 Belevi Beldesi Selçuk - İzmir Alaçatımmm Yarım Yağlı Sade Eritme Peyniri 15g Bitkisel yağ 08/ALC57 Egebaşak Süt ÜrünleriCelalettin OYANIK Seyhan Mah. Aydın Hatboyu Caddesi No:610/A Buca/İzmir Isıl İşlem Görmüş Fermente Süt Ürünü Bitkisel Yağ 1403 Sel Süt Gıda San. Tic. Ltd. Şti. Konya Organize San. Böl. 14 Nolu Sokak No:5 Selçuklu/Konya Peynes Süzme Tam Yağlı Beyaz Peynir Natamisin 318/Y Karahancılar Süt ÜrünleriGürbüz Karahancı Gaziler Mah. 248 Sok. No:6 Kepez Antalya Besi Çiftliği Besi Çiftliği Topak Tereyağı Bitkisel Yağ 1090HAG Çeşme Süt ve Tarım Ürünleri San. Tic. Paz. Ltd. Şti. / İstasyon Mevkii No:11 Belevi Beldesi Selçuk - İzmir Çeşme Çeşme Tereyağı 15g Bitkisel yağ 03/ SN:21 Cebel Süt Ürün. Ve Gıda Mad. İmalat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Fetih Adana Çevre Yolu Cad. No:98 Karatay/Konya Uygur Kahvaltılık Tost Peyniri Natamisin 13020 15/09/2020 Sayfa 3 / 3 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No Yaşam Fastfood-Hasan ÖZHAN/ Kıtırbıl Mah.,Dicle Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi, Sur/DİYARBAKIR Pişmemiş Köfte( Dana Eti) Kanatlı Eti ve Sakatat (Taşlık) Tespiti Ciğerci Remzi Usta-Remzi DOSTDOĞRU/ Caminebi Mah., Gazi Cad., Suakar Sokak, No:2-3-4, Sur /DİYARBAKIR Pişmemiş Köfte (Dana eti-Kuzu eti Karışımı) Sakatat (Dalak) Tespiti Çıtır Usta-Mehmet ÖZTÜRK/ Fabrika Mah., Elazığ Cad., 155/1 204 Forum AVM, Yenişehir/ DİYARBAKIR Pişmiş Et Döner (Kuzu eti ve Dana eti Karışımı) Sakatat (Kalp) Tespiti Dostlar Sofra SalonuNurettin GÖNEN/ İskenderpaşa Mah., İnönü Cad., Eğir Sok., No:125, Sur / DİYARBAKIR Pişmemiş Urfa Kebap Harcı (Dana eti-Kuzu eti Karışımı) Kanatlı Eti ve Sakatat (Taşlık) Tespiti 23.10.2019 Emek Lahmacun Pide ve Kebap Salonu-Berat BUZUK/ Yenişehir Mah., Hintlibaba 1. Sok., Ömeroğlu Apt. Altı, No:18, Yenişehir/ DİYARBAKIR Pişmiş Lahmacun Sakatat (Böbrek) Tespiti ET VE ET ÜRÜNLERİ Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu”nun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır. Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş ve değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler ile taklit/tağşiş yapılmış ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır. 15/09/2020 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No Kaval Restaurant 2-Cebrail VURAL/ Kıtırbıl Mah., Dicle Üniversitesi Kampüsü Öğrenci Yaşam Merkezi, Sur/ DİYARBAKIR Pişmemiş Adana Kebap (Dana eti-Kuzu Eti Karışımı) Sakatat (Dalak) Tespiti Öz Fidan Lahmacun-Pide ve Kebap Salonu -Kadri KARA/ Mezopotamya Mah., Musa Anter Cad., Aydınlar Sitesi,B Blok Altı No:1, Gaziler Kayapınar / DİYARBAKIR Pişmiş Lahmacun (Dana Eti-Kuzu Eti Karışımı) Sakatat (Karaciğer) Tespiti 04.11.2019 Kısmet Sofra Salonu-İnci ŞAŞMAZ/ Peyas Mah., Selahattin Eyyubi Blv.,Murat Yapı Koop., A Blok Altı, No:27/F Kayapınar / DİYARBAKIR Pişmiş Lahmacun (Dana Eti-Kuzu Eti Karışımı) Sakatat (Kalp) Tespiti 09.10.2019 Tabier Lahmacun-Yüksel TABİER-Lise Cad. Yenişehir Mah., İhsanbey Apt. Altı, No:4, Yenişehir/ DİYARBAKIR Pişmiş Lahmacun Sakatat (Böbrek) Tespiti Tatbak Ciğercisi-Şeyhmus YILDIZ/Mezopotamya Mah. Fırat Bulvarı, Azor Çelebi Sit. Altı, No:130/B Kayapınar/DİYARBAKIR Pişmiş Lahmacun (Dana Eti-Kuzu Eti Karışımı) Kanatlı Eti ve Sakatat (Taşlık) Tespiti 09.10.2019 Şadırvan Sofra Salonu-Musa AYHAN/ Kaynartepe Mah., Nükhet Coşkun Caddesi, No: 212/B, Bağlar/DİYARBAKIR Pişmiş Lahmacun (Dana Eti-Kuzu Eti Karışımı) Sakatat (Böbrek) Tespiti 13.01.2020 Anadolu Sofra SalonuÇetin ZEYREK/ Bağcılar Mah., Karacadağ B ulvarı, No: 165/B, Bağlar/DİYARBAKIR Çiğ Adana Kebabı ( Dana Eti-Kuzu Eti Karışımı) Kanatlı Eti Tespiti 02.10.2019 15/09/2020 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No Arcan Tem. İnş. Gıda Besicil ik ve Turz.San. Tic. Ltd. ŞtiİMKB Fen Lisesi Yemekhan esi/ Bağcılar Mahallesi, Urfa yol u üzeri, 15. km, Bağlar/DİYARBAKIR Pişmiş İzmir Köfte (Dana Eti) Kanatlı Eti ve Sakatat (Taşlık ve Kalp) Tespiti 04.12.2019 Ciğerci EnesMurat DOĞAN/ Şeyh Şamil Mahallesi, Karac adağ Bulvarı, No:168/D, Bağlar/DİYARBAKIR Çiğ Adana Kebabı ( Dana Eti-Kuzu Eti Karışımı) Kanatlı Eti ve Sakatat (Kalp) Tespiti 01.10.2019 City Kebap ve Sac TavaAkif KARTAL/ Selahattin Eyyubi Mah., Bayı ndırlık Caddesi, No:20,Bağla r/DİYARBAKIR Pişmiş Lahmacun (Dana Eti- Kuzu Eti Karışımı) Kanatlı Eti ve Sakatat (Taşlık) Tespiti 03.12.2019 Diyarbakır İngiliz Kültür Öz el Eğitim İnş.Gıda Tem.Taş. San.Tic.Ltd.Şti. Yemekhane ve Kantini/ Fırat Mahallesi, 570. Sokak, No:6, Kayapınar/DİYARBAKIR Pişmiş Köfte(Dana EtiKuzu Eti Karışımı) Kanatlı Eti ve Sakatat (Taşlık) Tespiti 13.11.2019 Diyarbakır Uzman Grup İnş. Özel Eğit. San. Tic. Ltd. Şti.- Okyanus Koleji Yemekhane ve Kantini/ Fırat Mah., 597/1 Sok., No:2/ 1, Kayapınar/ DİYARBAKIR Lahmacun (Dana EtiKuzu Eti Karışımı) Sakatat (Böbrek) Tespiti 15.11.2019 Ferit Usta Lahmacun Pide ve Kebap SalonuFerit BULUT/ Mevlana Halit Mahallesi, 402. Sokak, Çetiner Apartma nı Altı, No:13/B, Bağlar/DİYARBAKIR Adana Kebap harcı (Kuzu Eti) Sakatat (Karaciğer)Te spiti 06.11.2019 15/09/2020 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No Pınar İnş. Taş. Besicilik Tarım Gıda Ürn. San. Tic. Ltd. Şti-Lokanta/ Alipınar Mah.,M.Akif Ersoy Cad., Ö meroğlu Apt. Altı, Bağlar/DİYARBAKIR Pişmiş Lahmacun (Dana Eti- Kuzu Eti Karışımı) Sakatat (Karaciğer) Tespiti 03.12.2019 Saray Special-Yavuz ÇELİK/ Selahattin Eyyubi Mahallesi, Şanlıurfa Yolu Üzeri, 1. km, Ninopark AVM, Kat:2, No:31, Bağlar/DİYARBAKIR Pişmiş Lahmacun (Dana Eti- Kuzu Eti Karışımı) Sakatat (Kalp) Tespiti 03.02.2020 Ciğerci Remzi UstaBarış DOSTDOĞRU/ Diclekent Mahallesi, 252. So k., No:3, Kayapınar/DİYARBAKIR Çiğ Adana Kebabı (Dana eti-Kuzu Eti Karışımı) Sakatat (Karaciğer) Tespiti Lokanta Pera-Turan TÜLKAY/Oğuzhan Mah., Cumhuriyet Cad., No:48/C, Bucak/BURDUR Çiğ Dana Burdur Şiş Köfte Harcı Sakatat (Taşlık) Tespiti Kadir Ak Et ve Et ÜrünleriKadir AK/Güveççi Mh., No:196, KÜTAHYA Kadir Ak Isıl İşlem Görmüş Sucuk Kanatlı Eti Tespiti 23.12.2019 Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş./ Musalla Bağları Mah., Kule Cad., No:8/47, Selçuklu / KONYA Mercek Piliç Isıl İşlem Görmüş Sucuk Mekanik Ayrılmış Kanatlı Eti Tespiti 20.03.2020 Elif Ocakbaşı Gıda ve Et Ürünleri İnş. Taah. Tic. Ltd. Şti./ Yeni Mah., Kazım Dirik Cad., No:56/A, Büyükkarıştıran Beldesi, Lüleburgaz/KIRKLARELİ Büyükkarış tıran Elif Fermente Sucuk Sakatat (Baş eti) Tespiti 17.04.2020 Egemen Sucukları Osman Dursun-Mehmet Dursun/Organize San. Böl., 3. Cad., 33. Sk., No:4, Sucukçular Sit., D Blok, AFYONKARAHİSAR Afyon Tat Isıl İşlem Görmüş Dana Sucuk Kanatlı (Tavuk) Eti Tespiti 1006/2018 15/09/2020 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No Erdinç BATTAL-Metin Et/ Organize San. Böl., 4. Cad., 4. Sk., No:22, AFYONKARAHİSAR Aksoy Sucukları Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Kırmızı Et) Kanatlı Eti ve Sakatat (Baş eti) Tespiti 29.02.2020 İhsan Dumanlı Et ve Et Ürünleri-İhsan DUMANLI/ Organize San Böl., 3. Cad, No:35/A, AFYONKARAHİSAR Afyonkarah isar İhsan Dumanlı Et Ve Et Ürünleri Isıl İşlem Görmüş Sucuk (Kırmızı Et) Kanatlı Eti ve Sakatat (Baş eti) Tespiti 02.02.2020 Ertuğ Et ve Et Mamülleri Gıda Mad. Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti./Organize San. Bölgesi, 1.Cad., No:21, Şuhut/AFYONKARAHİSA R Kadir Sardoğan Çakıcıoğlu Sucukları Isıl İşlem Görmüş Dana Sucuk Kanatlı Eti Tespiti 14.02.2020 Bayrakoğlu Et Ürünleri-Ali BAYRAK/Organize San. Bölgesi, 4.Cad., 4. Sk., No:20, AFYONKARAHİSAR Karadeniz Gurme Sucuk Sucuk Kanatlı Eti Tespiti Güleryüz Lokantası-Mustafa BÖLÜKBAŞ/İnönü Mah., 129 Sk., B Blok 10'Nolu Bağımsız No:14/B, Torbalı/İZMİR Sebzeli Misket Köfte (Kırmızı Et) Kanatlı Eti Tespiti 27.02.2020 Hakan Yemek-Ahmet ÇALIŞKAN/Küçük Sanayi Sitesi Mevkii, Fesleğen Sk., No:2/A, AMASYA Tavuk Köfte Sakatat (Taşlık) Tespiti 12.04.2020 3FH Tarım Ürünleri Gıda Tur. San. Tic. Ltd. Şti./ Ulubey Mah., Çamlıtepe Cad., No:128, Siteler Altındağ/ANKARA Çiğ Adana Kebap Harcı Kanatlı Eti Tespiti Aş Dünyası Yemek Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti./Organize San. Böl., 10. Cad., No:4/E, Melikgazi/KAYSERİ Çiğ Adana Kebap Kanatlı Eti Tespiti 12.03.2020 Turgutlar Oto. Tic. San. Tur. Ltd. Şti./ Göksu Mah., 101 Sk., No:21/A, Silifke/MERSİN Toros Isıl İşlem Görmüş Dana Sucuk Sakatat (Baş eti) Tespiti 23.03.2020 15/09/2020 Kamuoyu Duyuru Tarihi Firma Adı Marka Ürün Adı Uygunsuzluk Parti/Seri No Sucukçu Dayı Et Ürünleri Tur. Tic. ve San. Ltd. Şti./Atayurt Mah., Hilal Sk., No:30, Silifke/MERSİN Misli Pil




Kaynak: AA

Bu haber 326 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI