gaziantep escort
Bugun...



Demirtaş; Cumhurbaşkanı adaylığına hazırdım, kabul edilmedi!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası aktif siyaseti bıraktığını duyuran eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları gündem yarattı. Seçim öncesinde cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğunu parti yönetimine bildirdiğini söyleyen Demirtaş, "Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi." diye konuştu.

facebook-paylas
Tarih: 01-06-2023 10:44

Demirtaş; Cumhurbaşkanı adaylığına hazırdım, kabul edilmedi!

28 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamayla bir anda gündem yarattı. Seçim sürecine dair değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, eleştirileri dikkate aldığını belirterek aktif politikayı bıraktığını açıkladı. Demirtaş yaptığı açıklamada "Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

 

DEMİRTAŞ AKTİF SİYASETİ NEDEN BIRAKTI?

Demirtaş'ın 'bırakma' kararının arkasında hangi sebebin olduğu merak edilirken, konuyla ilgili ayrıntılı açıklama bugün geldi.

GHFJHGFJK

"SEÇİM AKŞAMI ÜZÜLDÜM VE ÖFKELENDİM"

Artı Gerçek'in sorularını yanıtlayan Demirtaş, 28 Mayıs'ta yapılan seçim sonuçlarına üzüldüğünü ve muhalefetin seçim akşamı dağınık görüntü vermesine öfkelendiğini belirten söyledi. Demirtaş, TİP'in ayrı liste kararının da yanlış olduğunu söyledi

"CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTEDİM, REDDEDİLDİ"

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi HDP Genel Merkezi'ne Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğunu belirttiğini söyleyen Demirtaş, "Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi. Gerekçesini halen bilmiyorum." diye konuştu.

 

Aktif politikayı bıraktığını söyleyen Demirtaş açıklamasının devamında ne HDP'den ne de herhangi bir görevden istifa etmediğini söyledi.




Bu haber 133 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI