gaziantep escort
Bugun...



Bitcoin'de Ayı piyasası bitiyor mu?

Bitcoin haftanın ilk işlem gününde 22 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Kripto piyasasındaki hareketlenme ile birlikte Ethereum, Cordano, Solana gibi kripto varlıklar da haftaya güçlü bir başlangıç yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2022 15:25

Bitcoin'de Ayı piyasası bitiyor mu?

Kripto piyasalarında haftalardır süren düşüş trendinin ardından yükselişe geçerek 22 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Bununla birlikte Ethereum, Cordano, Solana gibi önde gelen kripto paralar da haftaya güçlü başladı.

 

Geçtiğimiz hafta boyu 19-20 bin dolar bandında hareket eden Bitcoin bugünkü hareketiyle birlikte üst üste beşinci gününde yükselmiş oldu.

EKONOMİDEKİ RİSKLER PİYASAYI SARSMIŞTI

Önceki haftalarda ABD enflasyonunun yüksek seyretmesi nedeniyle ABD Merkez Bankası’nın para politikasındaki sıkılaştırmaya ivme kazandıracağı beklentileri resesyon endişelerini artırarak riskli varlıkları olumsuz etkilemişti.

Ancak piyasada geçen hafta yüksek enflasyon verisi sonrası Fed’in bu ayki para politikası toplantısında 100 baz puan faiz artışına gideceğine dair beklentiler yeniden 75 baz puana indi.

Bu gelişme piyasaları bir miktar rahatlatırken Bitcoin ve Ethereum'un başı çektiği kripto paralardaki yükselişLe birlikte piyasa toplam değeri yeniden 1 trilyon dolara yaklaştı.

KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM

Böylece lider kripto para Bitcoin haftanın ilk gününde yüzde 4’ün üstünde değer kazanarak 22 bin 200 dolar seviyelerinde işlem gördü.

Ethereum yüzde 10’un üzerinde günlük değerlenmeyle 1500 dolar bandına gelirken Cardano yüzde 9,4 yükselişle 0,50 dolara, Solana yüzde 6 yükselişle 42 dolara çıktı. Dogecoin ise yüzde 4,5 yükselişle 0,06 dolardan işlem gördü.

‘AYI PİYASASININ SONA ERECEĞİNE İLİŞKİN DONE YOK’

 

Yatırımcılar yükselişin uzun soluklu olup olmayacağını sorgularken uzmanlar piyasalardaki olumsuz senaryoların fiyatlandığı ve kripto varlıkların aşağı yönlü baskılanmasına neden olacak olumsuz haberlerin şimdilik azaldığı görüşünde.

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü konu ile ilgili paylaştığı bilgi notunda kripto para piyasalarındaki yükselişe değinerek, “Belirsizlikler uzun süredir fiyatlanınca piyasa bir yerde aşağı sarkıtacak olumsuz haberi bulamadı. Ayı piyasasının yetmesi için geçerli bir sebep olmasa da rahatlama hareketinin yaşanması için yeterli bir sebep. Ayı piyasasının sona erdiğine ilişkin elimizde kuvvetli doneler mevcut değil” dedi.

Süllü piyasaların 27 Temmuz Fed kararı sonrası bir miktar daha rahatlayabileceğini belirtirken, “Özellikle bu dönemde Ethereum'un Bitcoin'e göre dominans kaynaklı daha avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Haftalık bazda 18 puan daha iyi getiri sağlayan Ethereum bu açıdan PoS güncellemesini yapacağı ve ağustos ayındaki son testi ile birlikte getiri bazında Bitcoin üzerinde kalmaya devam edebilir.” açıklamalarda bulundu.




Kaynak: SÖZCÜ

Bu haber 372 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI