gaziantep escort
Bugun...



Adalet Komisyonu Başkanı Açıkladı; Mağdurlara Müjde, Vergi Usul Kanunu Düzenleniyor

Adalet komisyonu başkanı Ak parti milletvekili Av. Yılmaz Tunç Katıldığı bir tv programında açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 30-01-2021 13:46:53 Tarih: 30-01-2021 12:53

Adalet Komisyonu Başkanı Açıkladı; Mağdurlara Müjde, Vergi Usul Kanunu Düzenleniyor

Uzun zamandır gündemde olan  olan vergi usul kanunu 359. maddesi ile ilgili daha öncede açıklamalar gelmişti. Hükümet kanadının dışında bu sorunlu madde muhalefetinde gündeminde dile getirilmiş, İyi pati konuyla ilgili meclise bir teklif sunmuştu. Çok sayıda mağdur yaratan bu maddeye artık bir çeki düzen verilmesi siyasiler tarafından anlaşılmış durumda.

Konuyla ilgili bazı çalışmaların hükümet tarafından yürütülmekte olduğu daha önce açıklanmıştı. Mağdur sayısının çok fazla olması ve verilen kararlardaki hürriyeti bağlayıcı cezaların onlarca yıla tekamül etmesi nedeni ile her fırsatta dile getirilen #VUK 359. madde bu gün bir yerel tv de tekrar ele alındı.

Adalet komisyonu başkanı Ak parti milletvekili  Av. Yılmaz Tunç Katıldığı  tv programında açıklamalarda bulundu. Tunç konuşmasında vuk 359. maddesinin, Müfettiş raporları, Kullanıcılarda kast olayı, incelemelerde hesap dönemi, ayrı ayrı cezalandırma ve verilen cezalardaki orantısızlık, temyiz hakkının olmaması, 25 yıla kadar cezalar verilmesi gibi bir çok haksızlıkları barındırdığını belirtti.

Bu  hataların tepit edildiğini, çözüm ile ilgili bu suçların cezasız bırakılmayacağını ancak haksızlıkların zincirleme suç kapsamına alınarak her hesap dönemi yerine tek suç olarak cezalandırıamasının daha adil olacağını ifade etti.

Ayrıca Sayın Tunç, Taleplere duyarsız değiliz, yasama olarak bu problemi çözmek bizim görevimiz bununla ilgili çalışmalarımız nihayetinde mağduriyetleri ortadan kaldıracaklarını ifade etti. Ayrıca çözüm olarak her hesap dönemine ceza tayininin dışında zincirleme suç kapsamında ceza verilmesinin daha adil olacağını ifade etti.



HABER VİDEOSU





Kaynak: GUNCELHABERR

Bu haber 2277 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER İŞ DÜNYASI Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ

Türkiye Corona Salgınına Karşı Erken Önlemler Konusunda Başarılı oldumu


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI